Ohjeita

Miten voin edustaa Suomalaista siperianhusky -seuraa (SHS) ja ostaa lajilisenssin?
Edustaaksesi SHS:ää, joka on siperianhuskyn rotujärjestö, täytyy sinun olla sen jäsen. Jos et ole vielä SHS:n jäsen, niin täältä voit liittyä jäseneksi. Kun olet ostamassa lisenssiä Suomisportista, valitset Suomalaisen siperianhusky -seuran jäsen seuraksesi. Ohjeet siihen löytyvät täältä.

Miksi ostaa lisenssi?
Tarvitset lisenssin, mikäli tahdot kilpailla Suomessa. Ja jos sinulla itselläsi ei ole vakuutusta, joka korvaa valjakkokilpailuissa tai treenatessasi tapaturmavahingot, saat lisenssin ostamalla myös vakuutuksen.

Mitkä ovat lähtöjen välit?
Lähdöt tapahtuvat 1 minuutin välein.

Voiko aloittelija osallistua viralliseen luokkaan, vaikka ei olisi ennestään kokemusta?
Kyllä voi osallistua myös viralliseen luokkaan harrastusluokan sijaan.

Mitkä ovat kilpailukokeen säännöt?
Kilpailukokeen säännöt löytyvät täältä.

Mitkä ovat kilpailun säännöt?
Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Mikä on koiran/koirien ikäraja?
Kilpailuun osallistuvan koiran tulee olla vähintään 18kk. Mikäli osallistut pelkästään kilpailukokeeseen, tulee koiran olla vähintään 15kk (koemaksu 25 € + ratamaksu 100 €).

Mitkä ovat rokotussäännöt?
Kilpailuun osallistuvilla koirilla tulee olla voimassa rokotus raivotautia (rabies), penikkatautia, parvovirusta ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan. Nelosrokote, joka kuuluu normaaliin rokotusohjelmaan Suomessa, sisältää penikkataudin, parvoviruksen, tarttuvan maksatulehduksen ja kennelyskän (huom. kennelyskä voimassa vain vuoden, mutta ei ole vaatimus tässä kilpailussa). Eli rokotustodistuksessa on oltava näkyvissä kaksi (2) nelosrokotetta sekä yksi (1) rabiesrokote. Mikäli koira on vasta saanut esim. ensimmäistä kertaa rabiesrokotteen tai edelliset rokotukset ovat vanhentuneet ennen uusintarokotusta, tulee voimaan 21 päivän varoaika eli rokotuksesta 22 päivää, kun jaksaa odottaa, koira pääsee kilpailemaan.