Ohjeita

Miten voin edustaa Suomalaista siperianhusky -seuraa (SHS) ja ostaa lajilisenssin?
Edustaaksesi SHS:ää, joka on siperianhuskyn rotujärjestö, täytyy sinun olla sen jäsen. Jos et ole vielä SHS:n jäsen, niin täältä voit liittyä jäseneksi. Kun olet ostamassa lisenssiä Suomisportista, valitset Suomalaisen siperianhusky -seuran jäsen seuraksesi. Ohjeet siihen löytyvät täältä.

Miksi ostaa lisenssi?
Tarvitset lisenssin, mikäli tahdot kilpailla Suomessa. Ja jos sinulla itselläsi ei ole vakuutusta, joka korvaa valjakkokilpailuissa tai treenatessasi tapaturmavahingot, saat lisenssin ostamalla myös vakuutuksen.

Mitkä ovat lähtöjen välit?
Lähtöjen väli on 1 minuuttia.

Mitkä ovat kilpailukokeen säännöt?
Kilpailukokeen säännöt löytyvät täältä.

Mitkä ovat kilpailun säännöt?
Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Koiran ikäraja?
Valjakossa kaikkien koirien tulee olla vähintään 18kk.

Mitkä ovat rokotussäännöt?
Kilpailuun osallistuvilla koirilla tulee olla voimassa rokotus raivotautia (rabies), penikkatautia, parvovirusta ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan. Nelosrokote, joka kuuluu normaaliin rokotusohjelmaan Suomessa, sisältää penikkataudin, parvoviruksen, tarttuvan maksatulehduksen ja kennelyskän (huom. kennelyskä voimassa vain vuoden, mutta ei ole vaatimus tässä kilpailussa). Kokeeseen osallistuvien koirien rokotustodistuksessa on oltava näkyvissä kaksi (2) nelosrokotetta sekä yksi (1) rabiesrokote.

Onko kilpailu tarkoitettu ainoastaan siperianhuskyille vai voiko muutkin osallistua?
Kilpailu on avoin kaiken rotuisille sekä roduttomille.

Onko tien ylityksissä/alituksissa ratavahdit?
Kyllä on.

Pakolliset varusteet?
Vähintään kaksi (2) kappaletta lumiankkureita – Kaikille koirille tossut, joko reessä tai käpälissä – Yksi (1) kappale valjaita, yksi (1) kappale pääliinakomponentteja ja kaksi (2) kappaletta vetoliinoja reessä – 300 g koiranruokaa per koira reessä valjakon startatessa – Otsalamppu – Matkapuhelin, jossa reilusti virtaa – Heijastin reessä – Puukko.

Millainen on kilpailupäivien aikataulu?
Suunnitelmana on, että lauantaina ensimmäinen startti on klo 11 ja sunnuntaina klo 9.

Onko kilpailijoilla GPS-seuranta?
Ei ole GPS-seurantaa.

Onko ilmottautuminen kilpailuun samalla ilmottautuminen kokeeseen. Minne lähetetään kilpailukoekoirien tiedot?
Ilmoittautumislomakkeessa on kohta, jossa valitaan, että ilmoittautuuko valjakko myös kokeeseen vai ei. Ennakkoon ei tarvitse lähettää koirien tietoja, vaan kilpailupaikalle ilmoittautuessa tulee kilpailijalla olla täytettynä vapaamuotoinen sirulista, johon on merkittynä valjakon koirien nimet, iät sekä sirunumerot. Kokeseen osallistuvalta valjakolta vaaditaan kaksi sirulistaa -> REK ilmoittautuminen/sirulista PDF.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.