Ohjeita

Miten voin edustaa Suomalaista siperianhusky -seuraa (SHS) ja ostaa lajilisenssin?
Edustaaksesi SHS:ää, joka on siperianhuskyn rotujärjestö, täytyy sinun olla sen jäsen. Jos et ole vielä SHS:n jäsen, niin täältä voit liittyä jäseneksi. Kun olet ostamassa lisenssiä Suomisportista, valitset Suomalaisen siperianhusky -seuran jäsen seuraksesi. Ohjeet siihen löytyvät täältä.

Miksi ostaa lisenssi?
Tarvitset lisenssin, mikäli tahdot kilpailla Suomessa. Ja jos sinulla itselläsi ei ole vakuutusta, joka korvaa valjakkokilpailuissa tai treenatessasi tapaturmavahingot, saat lisenssin ostamalla myös vakuutuksen.

Mitkä ovat lähtöjen välit?
Lähtöjen väli on 1 minuuttia.

Mitkä ovat kilpailukokeen säännöt?
Kilpailukokeen säännöt löytyvät täältä.

Mitkä ovat kilpailun säännöt?
Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Koiran ikäraja?
Valjakossa kaikkien koirien tulee olla vähintään 18kk.

Mitkä ovat rokotussäännöt?
Kilpailuun osallistuvilla koirilla tulee olla voimassa rokotus raivotautia (rabies), penikkatautia, parvovirusta ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan. Nelosrokote, joka kuuluu normaaliin rokotusohjelmaan Suomessa, sisältää penikkataudin, parvoviruksen, tarttuvan maksatulehduksen ja kennelyskän (huom. kennelyskä voimassa vain vuoden, mutta ei ole vaatimus tässä kilpailussa). Eli rokotustodistuksessa on oltava näkyvissä kaksi (2) nelosrokotetta sekä yksi (1) rabiesrokote. Mikäli koira on vasta saanut esim. ensimmäistä kertaa rabiesrokotteen tai edelliset rokotukset ovat vanhentuneet ennen uusintarokotusta, tulee voimaan 21 päivän varoaika eli rokotuksesta 22 päivää, kun jaksaa odottaa, koira pääsee kilpailemaan.

Onko kilpailu tarkoitettu ainoastaan siperianhuskyille vai voiko muutkin osallistua?
Kilpailu on avoin kaiken rotuisille sekä roduttomille.

Onko tien ylityksissä/alituksissa ratavahdit?
Kyllä on.

Pakolliset varusteet?
Vähintään yksi (1) kappale lumiankkureita – Kaikille koirille tossut, joko reessä tai käpälissä – Yksi (1) kappale valjaita, yksi (1) kappale pääliinakomponentteja ja kaksi (2) kappaletta vetoliinoja reessä – 300 g koiranruokaa per koira reessä valjakon startatessa – Otsalamppu – Matkapuhelin, jossa reilusti virtaa – Heijastin reessä – Puukko.

Ajetaanko kartassa näkyvä reitti myötä- vai vastapäivään?
Reitti ajetaan myötäpäivään. EDIT 5.1.2022: Reitti ajetaan vastapäivään.

Millainen on kilpailupäivien aikataulu?
Suunnitelmana on, että lauantaina ensimmäinen startti on klo 11 ja sunnuntaina klo 9.