Etusivu

Suomalainen Siperianhusky seura – Finska Siberian Husky -sällskapet ry eli SHS on siperianhusky-rodun virallinen rotujärjestö Suomessa. SHS on perustettu jo 1967. SHS:n toiminta kattaa koko maan ja siinä on reilut 700 jäsentä. Se on myös pohjoismaiden vanhin siperianhuskyrotujärjestö.

Siperianhusky on arktinen pystykorva ja rotu kuuluu rekikoiriin. Rotujärjestö pyrkii säilyttämään ja ylläpitämään rodun alkuperäiset, erittäin hyvin arktisiin olosuhteisiin soveltuvat rekikoiraominaisuudet.

Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa mm. jakamalla rotuun ja rekikoiraharrastukseen liittyvää tietoutta sekä julkaisemalla Siperianhusky-lehteä ja järjestämällä rekikoirakokeita ja -kilpailuja, rodun erikoisnäyttelyjä sekä monia muita vuosittaisia tapahtumia, kuten esim. kesäpäiviä ja syysharjoittelutilaisuuksia. Seuralla on myös oma tarvikevälitys, josta voit hankkia valjaita, pantoja, kirjoja, merkkejä ym. tarvikkeita edulliseen hintaan. SHS:llä on myös monia aktiivisia paikallisosastoja.

Rotujärjestön jäseniksi ovat tervetulleita kaikki rodusta ja sen ominaisuuksista sekä rekikoiraharrastuksesta aidosti kiinnostuneet ihmiset. Jäseneksi voit liittyä täyttämällä Liity jäseneksi -kohdan lomakkeen ja maksamalla jäsenmaksun.

Tervetuloa mukaan!

 

Siperianhusky-lehden numeron 2/2021 osoitteistossa oli valitettava ongelma ja kaikki lehdet eivät ole löytäneet tietään jäsenille. Lehden sähköinen versio löytyy tavalliseen tapaan Jäsenille-osiosta, mutta poikkeuksellisesti tämä numero avataan luettavaksi myös suoraan. Lisäksi julkaisemme osan jutuista uudelleen seuraavassa numerossa.

Lehden voit lukea tästä linkistä!
Suomalainen Siperianhusky seura Finska Siberian Husky sällskapet ry
Suomalainen Siperianhusky seura Finska Siberian Husky sällskapet ry
Viikonloppuna kisattiin Ivalon Tankavaarassa. Gold Rush Run-kilpailussa oli tarjolla REK-koe siperianhuskeille MDU ja MD6-luokissa. Matka kummassakin luokassa oli 3 x 43km.
Tässä listattuna luokkien kolme nopeinta siperianhuskytiimiä:

MDU

🥇 Jussi Pietikäinen, kokonaisaika 6:53:36, keskinopeus 18,71km/h.
Jussin valjakossa juoksivat omat kasvatit Icesmile's Sesi, Icesmile's Yura, Icesmile's Qimmiq, Icesmile's Qamut, Icesmile's Tanana, Icesmile's Kamik, Icesmile's Chinook, Icesmile's Suluk, Icesmile's Kaya, Icesmile's Tikaani, Icesmile's Chachat ja Icesmile's Akiak. Koirille yhtä keskeyttänyttä koiraa lukuunottamatta REK1-tulos.

🥈 Maija Alasalmi, kokonaisaika 7:36:29, keskinopeus 16,96km/h.
Maijan valjakossa juoksivat Mint, Mandaliini, Galvatron, Bumblebee, Winter Wind's Luna, Winter Wind's Messi, Winter Wind's Locust, McAhon Omaha. Koirille REK1-tulos.

🥉 Sini Paukkuri, kokonaisaika 8:05:53, keskinopeus 15,93km/h.
Sinin valjakossa juoksivat Hallakairan Johtaja Korhonen, Hallakairan Johtaja Kuosmanen, Hallakairan Johtaja Kokkonen, Jääkiteen Irwin, Arctic Soul Spirit of Sensation, Arctic Soul Spirit of Selene, Snow Stranded Surpirise Laetitia, Wolf Moon Anana Amarok. Koirille REK2-tulos.

MD6

🥇 Anne Kiijärvi, kokonaisaika 7:31:19, keskinopeus 17,15km/h.
Annen valjakossa juoksivat Sainen Pohtimo, Ristinummen Viuhti-Vauhti, Ristinummen Liito-Kiito, Ristinummen Kipin-Kapin, Ristinummen Hopea-Nopea, Ristinummen Kumpi-Kampi. Koirille REK1-tulos.

🥈 Pauliina Mäki, kokonaisaika 7:43:42, keskinopeus 16,69km/h.
Pauliinan valjakossa juoksivat Cream, Doc Cody av Viddashusky, Sleepy Daisy av Viddashusky, Doopy Diesel av Viddashusky, Susi av Viddashusky, Kapperi. Koirille REK1-tulos.

🥉 Kaisu Jousijärvi, kokonaisaika 8:10:00, keskinopeus 15,80km/h.
Kaisun valjakossa juoksivat Vetoava Eana, Vetoava Lavlu, Vetoava Iris, Vetoava Kuulas, Vetoava Frigga, Sainen Karhunnulkki. Koirille yhtä keskeyttänyttä koiraa lukuunottamatta REK2-tulos.

Kiitos kisaajille ja kaikille, jotka tämän kisan mahdollistivat!