Etusivu

Suomalainen Siperianhusky seura – Finska Siberian Husky -sällskapet ry eli SHS on siperianhusky-rodun virallinen rotujärjestö Suomessa. SHS on perustettu jo 1967. SHS:n toiminta kattaa koko maan ja siinä on reilut 700 jäsentä. Se on myös pohjoismaiden vanhin siperianhuskyrotujärjestö.

Siperianhusky on arktinen pystykorva ja rotu kuuluu rekikoiriin. Rotujärjestö pyrkii säilyttämään ja ylläpitämään rodun alkuperäiset, erittäin hyvin arktisiin olosuhteisiin soveltuvat rekikoiraominaisuudet.

Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa mm. jakamalla rotuun ja rekikoiraharrastukseen liittyvää tietoutta sekä julkaisemalla Siperianhusky-lehteä ja järjestämällä rekikoirakokeita ja -kilpailuja, rodun erikoisnäyttelyjä sekä monia muita vuosittaisia tapahtumia, kuten esim. kesäpäiviä ja syysharjoittelutilaisuuksia. Seuralla on myös oma tarvikevälitys, josta voit hankkia valjaita, pantoja, kirjoja, merkkejä ym. tarvikkeita edulliseen hintaan. SHS:llä on myös monia aktiivisia paikallisosastoja.

Rotujärjestön jäseniksi ovat tervetulleita kaikki rodusta ja sen ominaisuuksista sekä rekikoiraharrastuksesta aidosti kiinnostuneet ihmiset. Jäseneksi voit liittyä täyttämällä Liity jäseneksi -kohdan lomakkeen ja maksamalla jäsenmaksun.

Tervetuloa mukaan!

Viime viikonloppuna ajettiin Ruunaa Race 2020, jossa oli myös kilpailukoe luokissa MD6 ja MD4. Kuvassa ovat (vasemmalta lähtien): MD6-luokan kokeen nopein musher Tero Piilola ja MD4-luokan kokeen nopein musher Sini Honkanen.

Ja sitten ne tärkeimmät! Pyysimme ajajia valitsemaan tässä nimenomaisessa kisassa/kokeessa omasta mielestään tiimistänsä parhaiten suoriutuneen koiran mukaan kuvaan, koska koirathan ne näissä tapahtumissa ovat pääosissa. Teron valjakon tähtenä oli Gustav ja Sinin valjakon tähtenä oli Jakaranrannan Paavo!

Muuta mainittaa: Jaossa oli myös SM-mitaleja ja siperianhuskyvaljakoilla mitalisijoille yltäneet olivat Tero Piilola MD6 SM-hopeaa ja RNB-SM-kultaa, Jani Heikkilä MD6 SM-pronssia ja RNB-SM hopeaa, Heidi Pulkkinen MD6 RNB-SM-pronssia, Sini Honkanen MD4 SM-hopeaa ja Sini Paukkuri MD4 SM-pronssia!

Onnittelut mushereille ja tottakait myös heidän koko valjakollensa, jotka ovat suurimman työn tehneet! 🏆🥇

Kokeen palkinnot sponsoroi #racinel

Kiitokset myös kokeen ylituomarille Mikael Bäckmanille ja kokeen koetoimitsijalle Marja-Liisa Kiurulle sekä Ruunaa Race -kisan järjestäjä poppoolle!
... See MoreSee Less

View on Facebook

SM-REKÄ 2020 koe oli 25.1.2020 Lopen Räyskälässä!
Kaikkinensa koiria oli 30!

🏆Parhaimmaksi JOH-luokan koiraksi (pistein 60/60) tuli Wintry Kaislansielu saaden tittelin SM-REKÄ-JOH-20, om. Kaisa Sipponen🏆

🏆Parhaimmaksi YLE-luokan koiraksi (pistein 56/60) tuli Sudensuukon Breaker Of Chains, om. Heli-Tuulia Mäkiniemi ja Tiina Lumilampi🏆

🏆Voittajan lisäksi JOH1-tuloksia kokeessa tuli 3: Wintry Yoko (pistein 59/60), Wintry Hiawatha (58/60) ja Lumikiisan Alfa Milena (53/60)🏆

Iso kiitos järjestelyporukalle, talkoolaisille, tuomareille, koetoimitsijalle, osallistujille, sponsoreille ja muille joita tässä nyt ei muisteta kiittää!

Kuvassa ylituomari Eija Hakkarainen, palkintotuomari Aija Mäkiaho, Kaisa Sipponen, Tomi Niemi ja Sampsa Mäki-Arvela sekä JOH1-tuloksen saaneita koiria.

Kokeen sponsorina toimi #racinel!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vuoden näyttelyhusky 2019 -tulokset! Onnittelut sijoittuneille! 🥇🥈🥉 ... See MoreSee Less

View on Facebook

➡️HOX! REK- ja REKÄ-kokeissa (poissulkien keskipitkän- ja pitkänmatkan kokeet, joissa koirien pitää olla vähintään 18kk) kaikkien valjakossa olevien koirien, huolimatta siitä onko koira ilmoitettu kokeeseen vai ei, on oltava vähintään 15kk. Myös REK-kokeiden ulkopuolisten valjakoiden koirien on täytettävä tämä ehto, jotta ne voidaan ottaa huomioon perusaikaa laskettaessa.⬅️ ... See MoreSee Less

View on Facebook