Harkitsetko pentujen teettämistä koirallasi?

Harkitsetko pentujen teettämistä koirallasi?

Pennut ovat toki kivoja mutta siperianhusky-rodun ollessa kyseessä ja ollaksesi hyvä kasvattaja (SITÄHÄN KAIKKI HALUAVAT!) sinun tulee harkita tarkasti ja muistaa mm. seuraavat asiat.

Ennen toimeenryhtymistäsi sinun tulisi tarkkailla koiraasi ”vierain silmin” ja avoimin mielin nähdäksesi objektiivisesti sen hyvät puolet ja myös myöntää sen mahdolliset virheet sekä myös tuntea vastuusi kasvattajana koko rotua kohtaan.

Tärkeimmät seikat ovat:

A Koirasi on ehdottoman terve.

Tämä ei tarkoita useita terveystarkastuksia (silmä-, lonkka-, sydän- tms. tutkimuksia) mutta jos olet havainnut koirassasi jotain tavallisuudesta poikkeavaa, suhtaudu siihen riittävän vakavasti.  Älä jalosta koirilla, joilla on jokin terveysongelma esim. kroonista yskää, ontumista, liikkeiden epävakautta tms.

B Siperianhusky on käyttökoira – rekikoira !

Rotu halutaan myös säilyttää rekikoirana. Siksi on tärkeää käyttää siitokseen hyviä ja käyttöominaisuuksiltaan riittävästi testattuja rekikoiria.

C Myös ulkomuoto ja rotutyyppi ovat tärkeitä

Terveyden, luonteen ja käyttöominaisuuksien lisäksi koirien rotutyyppillinen ulkomuoto ja rakenne ovat tärkeitä. Varmimman arvion koirasi ulkomuodosta saat rotujärjestön järjestämissä erikoisnäyttelyissä. Rakenteen heikkouksia ja virheitä tulee välttää valitessa siitosyksilöitä.

D Koirasi edustaa vähintään suomalaisten siperianhuskyjen keskitasoa

Rodunjalostus menee eteenpäin vain kun jalostukseen käytettävät koirat itse edustavat vähintään rodun keskitasoa ja niiden jälkeläiset ovat yhtähyviä tai parempia kuin vanhempansa, niin käyttö- kuin henkisiltäominaisuuksiltaan, luonnetta unohtamatta.

Takaisin jalostusneuvonnan sivulle