Mistä löytäisin sopivan uroksen?

Mistä löytäisin sopivan uroksen?

Jalostusneuvonnalle esitetty yleisin kysymys on:

”Mistä löytäisin nartulleni sopivan uroksen?”

Tähän kysymykseen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Jalosneuvonta kehottaa kaikkia kasvattajia tutustumaan rotuun laajasti ja lukemaan alan kirjallisuutta.

Rotujärjestön järjestämät tapahtumat kuten rekikoirakilpailut, kokeet, erikoisnäyttelyt, kesä- ja syyspäivät ovat hyviä tilaisuuksia nähdä paljon erilaisia koiria ja tutustua kanssaharrastajiin. Vierailemalla eri kasvattajien luona voit tutustua eri linjaisiin koiriin ja saatat nähdä myös harkitsemasi uroksen vanhemmat, sisarukset ja mahdolliset aikaisemmat jälkeläiset.

Kaikki tämä auttaa sinua muodostamaan kokonaiskuvaa rodusta.

Siperianhusky-seuran jalostusneuvonta ei suosittele uroksia tai hyväksy siitosyhdistelmiä vaan pyrkii ohjaamaan nartun omistajan valjakkokoirana käytettävien siperianhuskyjen omistajien luokse. Näin sekä nartun että uroksen omistajat nähdessään koirat voivat paremmin arvioida niiden sopivuutta paritukseen kuin jalostusneuvonta pelkistä papereistaan.

Neuvonnan arkistosta löytyvät koe- ja näyttelytulokset sekä terveystiedot yms.

Jalostusneuvonnasta SHS:n jäsenet voivat myös tilata mm. koirien viiden sukupolven sukutauluja. Minimiveloitus 3,00 euroa / lähetys

Pyydettäessä voidaan laskea suunnittelemasi yhdistelmän sukusiitoskerroin.

Neuvonnasta saat neuvoja myös mm. rekisteröintiasiaissa, kauppa- ja sijoitussopimusten laadinnassa, kennelnimen hakemisessa, näyttely-, valionarvo- ja koesäännöt, sekä tietoa rodussa esiintyvistä sairauksista ja eläinsuojeluasioista.

Takaisin jalostusneuvonnan sivulle